Produkter for beste øl i cyprus (2)

Palmeolje

Palmeolje

Uraffinert palmeolje, også kjent som rød palmeolje, er en vegetabilsk olje utvunnet fra fruktene av oljepalmen. Den skiller seg ut med sin intense oransje-røde farge, som skyldes det høye innholdet av karotenoider, spesielt beta-karoten. Denne oljen har en tykk og lett klebrig tekstur. Når det gjelder smak, har den en rik og jordaktig smak, med lett søte noter og noen ganger nøtteaktige undertoner. Uraffinert palmeolje er rik på næringsstoffer, spesielt vitamin E (tokofrer og tokotrienoler) og antioksidanter. Den brukes ofte i afrikansk og asiatisk matlaging, hvor den tilfører en distinkt smak og en livlig farge til rettene. I motsetning til raffinert palmeolje, beholder den en stor del av sine næringskomponenter.
Palmekjerneolje - Råvarer

Palmekjerneolje - Råvarer

Palmeolje er faktisk et "biprodukt" av palmeolje. Mens palmeolje kommer fra fruktkjøttet, blir palmeolje ekstrahert ved pressing av kjernen fra den samme frukten. Den inneholder omtrent 80% mettet fett. Denne høye andelen mettet fett gjør produktet naturlig fast ved romtemperatur, men smeltekurven er likevel ganske bratt, og en temperatur over 30°C er tilstrekkelig for å utløse smelting av dette fettet. Palmeolje brukes hovedsakelig innen iskrem- og sjokoladeindustrien, hvor den raske smeltingen av produktet bidrar til å unngå en fet følelse i munnen under konsum. Man finner imidlertid også palmeolje i mange matvarer. Den viktigste erstatningen for palmeolje er kokosolje (kopra), hvis egenskaper er svært like. Prisene på disse to råvarene er derfor ofte sammenknyttede. Palmeolje kommer fra